به گزارش خبرنگار مهر، از ابتدای سالجاری تاکنون متوسط مصرف بنزین کشور به حدود 60 میلیون لیتر در روز رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 6 درصد کاهش یافته است.
از سوی دیگر با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و اصلاح قیمت بنزین، میزان ذخیره بنزیم یارانه ای (100 تومانی) کارتهای هوشمند سوخت هم به کمترین میزان خود در پنج سال گذشته کاهش یافته است.
بر اساس آمارهای رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در حال حاضر در بیش از 90 درصد کارت هوشمند سوخت خودروهای شخصی ذخیره بنزین 100 تومانی به صفر رسیده است و در مجموع در شرایط فعلی کمتر از 250 میلیون لیتر بنزین یارانه ای در کارتها ذخیره سازی شده است.
به عبارت دیگر، در شرایط فعلی از مجموع 60 میلیون لیتر بنزین عرضه شده در سطح جایگاههای کشور کمتر از 1.5 میلیون لیتر بنیزن با نرخ یکصد تومانی در سطح جایگاههای عرضه می شود و در شرایط فعلی 70 درصد فروش جایگاهها با بنزین لیتری 400 تومانی (نیمه یارانه ای) انجام می شود.
به گزارش مهر، از ابتدای تیر ماه امسال و با آغاز فصل مسافرتهای برون شهری در سطح استانهای مختلف کشور متوسط مصرف بنزین ایران هم افزایش یافته است.
بر اساس آمارهای رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی از ابتدای آغاز فصل تابستان تاکنون متوسط مصرف بنزین با افزایشی حدود سه میلیون لیتری از مرز 63 میلیون لیتر در روز عبور کرده است.
از سوی دیگر همزمان با فرا رسیدن تعطیلات ایام شعبانیه و با توجه به کاهش ذخیره بنزین 400 تومانی کارتهای سوخت، متوسط فروش بنزین آزاد با نرخ 700 تومانی در سطح جایگاهها افزایش قابل توجه ای یافته است.
پیگیری خبرنگار مهر از شرکت ملی پالایش و پخش نفتی نشان می دهد در سه روز گذشته به طور متوسط روزانه بیش از 15 میلیون لیتر به طور متوسط بنزین 700 تومانی در سطح جایگاهها خریداری شده، حتی فروش آزاد این فرآورده استراتژیک نفتی روز گذشته از مرز 20 میلیون لیتر عبور کرده است.
پیش بینی ها حاکی از آن است امروز هم با توجه به بازگشت مسافران به محل سکونت خود متوسط فروش بنزین آزاد باز هم باید یک روند افزایشی روبرو شود.
در حال حاضر طرح منطقه ای شدن سهمیه بنزین تاکسی ها به دستور رئیس جمهوری به ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت ابلاغ و در ستاد هدفمندسازی یارانه ها تصویب شده است.
نظر شما